6e Trap es deur Reimerswaal

6e TRAP ES DEUR REIMERSWAAL

Graag wil ik jullie als voorzitter van het organisatiecomité “Trap es deur Reimerswaal” hierbij enige informatie geven betreffende de tochten, die op 7 april 2018 a.s. weer georganiseerd zullen gaan worden. Op 17 oktober j.l. kwam het comité voor de eerste keer samen, om de zesde editie van ons fietsevenement te gaan bespreken. De leden van het comité zijn: Voorzitter Paul van Koeveringe, secretaris Dick van de Velde, penningmeester Dennis Lobbezoo, commissaris routecommissie en veiligheid Jaap Kriekaard en commissaris inschrijflocaties Nellie van Vossen. Als bestuurslid is Nel Jakobsen van de partij en zij onderhoudt de contacten met de NTFU. Onafhankelijk daarvan functioneert de routecommissie onder leiding van Koos Oggel. Hij wordt geassisteerd door Adrie Moelker, Levien Koeman en Jaap Kriekaard. Op het gemeentehuis van Reimerswaal te Kruiningen worden we ondersteund door de sportfunctionaris Jordan van Langevelde.

De 6e “Trap es deur Reimerswaal” zal, zoals reeds eerder vermeld, gehouden worden op zaterdag 7 april a.s.. Noteer deze datum dus alvast in jullie agenda, zodat niets deelname of meewerken in de organisatie in de weg kan komen te staan. Het centrum van het evenement is opnieuw recreatiecentrum “den Inkel” te Kruiningen. Op die dag zullen er toertochten van 65 en 100 km. worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU, allemaal met de start in recreatiecentrum “den Inkel” te Kruiningen. Onze tochten hebben vorig jaar, na controle van de NTFU, de status gekregen van extra goed georganiseerde tochten (in voorgaande jaren sprak men van 3 sterrentochten). Daarom zal in “den Inkel” alles worden opgetuigd om aan die hoge status te voldoen zoals: een uitgebreide inschrijftafel, bewaakte fietsenstalling, afspuitplaats voor de fietsen, startboog, douches, kleedkamers en parkeergelegenheid. De 100 km. toertocht gaat van start tussen 08.30 en 09.30 uur. De toertocht over 65 km. zal starten tussen 09.00 en 10.00 uur. Deelname aan deze tochten kost € 5,– en voor NTFU leden € 4,–. De routecommissie zorgt dan weer voor mooie bewegwijzerde routes d.m.v. routebordjes langs de wegen door heel Reimerswaal, de 100 km. tocht doet zelfs even Woensdrecht aan. In dit indrukwekkende staaltje uitzetwerk hebben Koos en z’n mannen weer een aantal nieuwe weggetjes in de routes opgenomen. In beide tochten zal er onderweg een rust-/controlepost zijn ingericht, waar gratis sportdrank voor in de bidons kan worden verkregen. Overigens is de start in café Non Plus Ultra te Woensdrecht dit jaar komen te vervallen.

Vanuit Krabbendijke (bakkerij Hirdes aan de Dorpsstraat) en Kruiningen (den Inkel) zal er tevens startgelegenheid zijn voor de gezinstochten van 20 of 35 km.. Deze routes verlopen via de knooppuntenbordjes van de ANWB en nieuw is, dat er onderweg een bezoek kan worden gebracht aan de molen te Waarde ! Voor het eerst wordt van deze deelnemers ook een bijdrage verwacht van € 2,–. Kinderen kunnen nog steeds gratis deelnemen.

Dan is er ook nog een geheel nieuw onderdeel aan dit evenement toegevoegd. I.v.m. teruglopende belangstelling zijn de ATB tochten van het programma afgehaald. Nieuw daarvoor in de plaats gaan we wandeltochten organiseren. Vanuit recreatiecentrum “den Inkel” kan men tussen 09.00 en 10.00 inschrijven om deel te nemen aan wandeltochten van 9,5 of 14,5 km.. Onderweg kan ook een bezoek gebracht worden aan de molen te Waarde en is er een stop gepland in “het Spulletje” te Waarde. Deelname aan deze wandeltochten kost € 2,– en voor kinderen is het meedoen gratis.

Het evenement heeft financiële ondersteuning van hoofdsponsor YES, scheepsmotoren bedrijf te Yerseke. Daarvoor onze hartelijke dank.

We zijn nog op zoek naar enige vrijwilligers, die tijdens deze dag graag eens meewerken binnen de organisatie. Te denken valt dan aan: Uitzetters van de routes de dag voorafgaand aan het evenement, ophalers van de routebordjes na afloop, bemannen van de inschrijflocaties/controleposten etc. etc.. Mocht je je daartoe geroepen voelen, geef dan een telefoontje aan mij (06-30253307) of een mailtje (paulvkoev@zeelandnet.nl).

Zodra er meer gegevens bekend gaan worden betreffende deze tocht, dan zal ik dat natuurlijk melden.

Paul van Koeveringe