Verslag 5e Trap es deur Reimerswaal

Verslag 5e editie van Trap es deur Reimerswaal 2017.

Heel de week had buienradar al prachtig weer voorspeld voor het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 april. En de weersvoorspellingen kwamen uit. Zaterdag 8 april, de dag van ons fietsevenement “Trap es deur Reimerswaal”, werd een fantastische dag. Nagenoeg geen wind, oplopende temperaturen en zonnig. Wat wil een fietser, maar ook een fietsorganisatiecomité nog meer.

Al gedurende langer dan een half jaar werden de voorbereidende vergaderingen van het organisatiecomité en de routecommissie gehouden. Hoe dichter “de dag” dichterbij kwam, hoe intensiever de voorbereidingen werden, uitmondend in een erg drukke dag voor de uitzetters van de verschillende routes op de vrijdag voor het evenement. Op de zaterdag zelf waren alle vrijwilligers al vroeg uit veren, om de vele deelnemers een aantrekkelijke fietsdag te kunnen aanbieden. En gelukkig voor al deze vrijwilligers kwamen die deelnemers in grote getale op ons evenement af.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, was een oudere man van ca. 75 jaar uit Goes, de eerste deelnemer die zich bij recreatiecentrum “den Inkel” in Kruiningen meldde. Nog voor de RABO boog was opgeblazen, arriveerde hij al op de fiets uit Goes. “Beter te vroeg, dan te laat” was zijn commentaar op mijn opmerking dat hij wel erg vroeg was om in te schrijven. Hij had er slecht van geslapen en stond weer te popelen om, zoals jaarlijks, bij ons van start te mogen gaan. Kijk, dat zijn nou de echte die hards.

 

Toen de boog eenmaal was opgeblazen, de bemande fietsenstalling was bemand, de EHBO’ers en de mechanieker op hun plaatsen waren, de lotenverkoper klaar stond en het inschrijfbureau was geopend, begonnen de deelnemers toe te stromen. En zoals gezegd kwamen er weer veel fietsers op ons evenement af. We konden zelfs een nieuw record in de boeken noteren. 415 Deelnemers. Een kleine verbetering van het hoogste aantal van vorig jaar. Toen noteerden we 410 fietsers. Een toename dus van 5. Hoera!

Trouwens dit jaar was er nog een nieuwtje. Getracht werd om door een inschrijftafel in café “Non Plus Ultra” te Woensdrecht te openen (tussen 8.00 en 9.00 uur), deelnemers uit West Brabant event. België naar onze 100 km. toertocht te lokken. Zij konden de route aldaar oppikken, om vervolgens een ruststop te maken in “den Inkel” of bij de tennisvereniging te Rilland. Bemoedigend was, dat een kleine 40 deelnemers van deze gelegenheid gebruik hebben gemaakt.

Natuurlijk was er ook weer een oudste deelneemster. Zoals vorig jaar was dat de 87 jarige mevrouw R. Dek uit Kruiningen, de moeder van ons lid André. Still going strong dus. Trouwens de gezinstochten met start in Krabbendijke en Kruiningen trokken ook dit jaar veel deelnemers, 40 resp. 77, dus in totaal 117. De deelname aan de ATB tochten was echter teleurstellend, met maar 33 inschrijvingen.

De fietsdag verliep nagenoeg rimpelloos. Onze mechanieker Frans Meijaard behoefde slechts eenmaal in actie te komen. Een mountainbiker had t.h.v. de Bathsebrug de velg van zijn achterwiel kapot getrapt en kon niet meer verder. Hij werd opgehaald en in “den Inkel” weer afgezet. De EHBO’ers konden de gehele ochtend en het begin van de middag in het zonnetje blijven zitten. Ze hoefden totaal niet in actie te komen. Hoog bezoek kregen we nog van burgemeester Zoon van Reimerswaal. Hij toonde veel belangstelling voor onze activiteiten en liet zich door mij graag eens bijpraten over het evenement en rondleiden langs de activiteiten op het Inkel terrein.

De deelnemers die ik na afloop van hun tocht sprak, hadden het over prachtige routes, goede bepijling, goede bevoorrading en een leuke sfeer die rond ons fietsevenement hing. De meesten hadden een top fietsdag beleefd. Velen gingen dan ook na afloop tevreden naar huis, sommigen met één of meerdere prijsjes die ze gewonnen hadden bij de verloting. Onder dit artikel staan de lotnummers van de prijzen die nog niet zijn opgehaald. Deze kunnen alsnog worden afgehaald bij Paul van Koeveringe, Fahrenheitstraat 40 te Kruiningen, liefst na telefonisch aanmelding (0113-383335) en in het bezit zijnde van het prijslot.

De 5e editie zit er zodoende weer op. Voor de tweede keer deden we dat onder de vlag van de NTFU als een aangemerkte 3 sterrentocht. We kregen dan ook een adviseur van NTFU op bezoek, die kwam controleren of alles ook aan de hoge eisen van een 3 sterrentocht voldeed. Op een paar kleine aanmerkingen (verbeterpuntjes) na, was de man erg enthousiast over het totale plaatje van onze organisatie. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we volgend jaar weer een keurmerk voor een Xtra goed georganiseerde toertocht.

Als voorzitter van het organisatiecomité “Trap es deur Reimerswaal” wil ik alle leden, die op welke manier dan ook hebben meegewerkt aan de organisatie, van harte bedanken voor hun inzet en bijdrage. Zonder al die medewerkers en vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn, om zo’n mooi evenement te organiseren. Mede dankzij jullie stond onze club bij velen eventjes in het centrum van de belangstelling en verliep alles perfect tot in de kleinste details. Tevens een woord van dank richting al onze sponsoren voor hun bijdrage, m.n. scheepsmotorenbedrijf YES uit Yerseke (Ida en Jan de Braal) om als hoofdsponsor van ons evenement te willen optreden.

Oh ja, nog een ding. Direct na afloop van de tochten heb ik “den Inkel” weer gereserveerd voor de 6e editie. Die zal dan plaatsvinden op zaterdag 7 april 2018, een week na de Pasen.

Paul van Koeveringe.

Voorzitter organisatiecomité “Trap es deur Reimerswaal”.

Winnende lotnummers:

  • 192 Busje Kettingspray
  • 196 Bidon
  • 204 Etixx Sport Bar
  • 364 Binnenbandje
  • 391 Etixx Sport Bar
  • 432 Sport zonnebril
  • 433 Waardebon Non Plus Ultra
  • 450 Bidon
  • 485 Bus Sirocco Kettingreiniger.
  • Deze prijzen kunnen alsnog worden afgehaald bij Paul van Koeveringe, Fahrenheitstraat 40 te Kruiningen, liefst na telefonisch aanmelding (0113-383335) en in het bezit zijnde van het prijslot.